Strahinja i njegova žena Ababuo, oboje stari 28 godina, napustili su Ganu na početku migrantske krize. Uspeli su da stignu do Nemačke, samo da bi ih odande deportovali u Beograd. Srbija možda nije Nemačka, ali Strahinja daje sve od sebe da započne novi život. Vredno radi da dobije azil, trenira fudbal za lokalni klub i volontira za Crveni krst. Proces je, međutim, dugotrajan, i Ababuo, strastvenu ženu koja želi da postane glumica u Londonu, njihov život ne ispunjava. Jedne noći stigla je nova grupa Sirijaca, na putu u Zapadnu Evropu. Jedan od njih je Ali, harizmatični levičarski aktivista. Ababuo mu se isprva ruga, ali već sledećeg dana, bez objašnjenja, odlazi s njim iz Srbije. Strahinja kreće balkanskom migrantskom rutom iz potpuno drugih razloga od svih ostalih: iz ljubavi.
Nova verzija srpske epske pesme Banović Strahinja, u kojoj savremeni afrički migranti zauzimaju mesta srednjovekovnih srpskih junaka. Istovremeno svevremena i aktuelna, ova adaptacija preispituje pitanja identiteta, tradicije i ljubavi.

ULOGE:
IBRAHIM KOMA, NANCY MENSAH-OFEI (Nensi Mensa-Ofei), MAXIM KHALIL (Maksim Kalil), RAMI FARAH (Rami Fara), NEBOJŠA DUGALIĆ